Begivenheder

Alle begivenheder foregår i boghandlen i Borgergade.
Vi glæder os til at byde jer velkomne!


Workshop: Om at skrive din egen ekspertbog
jan.
14.

Workshop: Om at skrive din egen ekspertbog

Vi dykker ned i, hvad der adskiller din ekspertise fra andre, og hvordan du strategisk opbygger din bog, så den både understøtter din forretningsmodel og skaber den ønskede effekt hos læserne. Derefter arbejder målrettet med at omsætte din viden og erfaring til en skarp og fokuseret bogstruktur, så du ikke farer vild i din skriveproces og bruger unødvendigt lang tid på dit manuskript.

Malene Bendtsen fra Publishing Rebel fører med sikker hånd deltagerne frem mod en strategisk stærk plan for skrivearbejdet. Hun har været i bogbranchen i 10 år og er selv forfatter til tre fagbøger.

Det koster 400 kroner at deltage og så får du en kop kaffe og Malenes seneste bog “How to become a nonfiction author” med i prisen.

Medbring egen computer og en stak Post-It. Kom gerne et par minutter før, så vi kommer igang til tiden. Har du spørgsmål, så skriv til mb@publishing-rebel.com. Billetten købes her:

Se begivenhed →
Grønland og rigsfællesskabet
jan.
20.

Grønland og rigsfællesskabet

Julesalget er overstået og vi er hoppet ind i det nye år. Kort efter vi havde fødderne plantet på gulvet, stod Amerika og bankede på hos vores naboer i Grønland. Det bliver vi nødt til at blive klogere på.

Derfor inviterer vi til en oplysende aften, hvor vi skal høre om den komplekse situation i Grønland, der nu bliver omtalt med gule overskrifter i aviserne. Vi har inviteret et panel af kloge folk, der ikke blot ved meget om Grønland og den politiske situation, men også har både boet og levet i Grønland.

 I december udkom bogen ”På hovedet i snedriven” af tidligere TV2 journalist Phillippa Maigaard som på aftenen gæster os. En bog om Grønland og Kongeriget Danmark, der undersøger spørgsmålet: Hvordan kommer vi frem til en ligeværdig relation? Med på talerstolen kommer også dansk-grønlandske Asta Helms, der til dagligt er specialrådgiver i udenrigsministeriet og som optrådte i dokumentarfilmen Twice Colonized fra 2023.

De to mødes i en samtale om de politiske spørgsmål, der nu er havnet i et globalt spotlight. Det er et forsøg på at blive klogere på Grønlands fremtid fra et grønlandsk perspektiv. Om selvstændighed, rigsfællesskab og en amerikansk præsident. Seancen bliver modereret af Grønlandsekspert, journalist og forfatter Martin Breum.

Dørene åbner klokken 18.30 og samtalen starter klokken 19.00.

Billetten koster 80 kroner og kan købes her:  

Se begivenhed →
Skriveworkshop: The Inner Flow Writing Method
feb.
3.
til 5. feb.

Skriveworkshop: The Inner Flow Writing Method

Har du en bog i maven? Eller har du mange skriveopgaver?

- så er "The Inner Flow Writing Method" måske noget for dig?

Igennem The Inner Flow Writing Method arbejder vi med at finde dit optimale kreative skriveflow, din skriveglæde og din dybereliggende autentiske skrivestemme.

Det er en kreativ psykologisk metode, der bl.a. dealer med din indre kritiske stemme, der let kan sabotere både skriveflowet, tekstkvaliteten og produktiviteten.

Underviser er Signe Rosenweis, der er uddannet filminstruktør og efteruddannet manuskriptforfatter. Hun har arbejdet professionelt med kreativt arbejde i filmbranchen i over 25 år og underviser bl.a. i “The Inner Flow Writing Method” på Den Danske Filmskole.

The Inner Flow Writing Method d. 3.-4.-5. Februar 2025 alle aftener kl. 17.30-22.30

Læs mere om workshoppen her.

Køb billet her

Se begivenhed →

Sammenskrivninger med Lars AP
jan.
6.

Sammenskrivninger med Lars AP

At skrive er som vinduesviskere for sjælen. Det gør dig godt. Tillader dig at trykke pause, blive eftertænksom. Men er du som de fleste, ta'r du dig ikke tiden til at gøre det. Det er surt for dig. Og en skam for alle os andre, der ku' ha' fået glæde af dine tanker. Så lad os lige gøre noget ved det, ikke?

Det gør vi i vores stemningsfyldte lokaler. Ved langbordet bagerst i rummet samles vi, der vil skrive. Det sker hver mandag formiddag i juni fra kl. 10-12.

Måske er det et arbejdsprojekt, du har brug for at få skrevet. Noter til din egen selvrefleksion. Et LinkedIn-opslag. Eller en bog, du drømmer om at få ud i verden. Du behøver ikke fortælle os andre, hvad du skriver på. Det væsentlige er, at du ved at sætte dig sammen med os andre og skrive på din egen tekst bli'r smittet af rummets koncentration og den litterære atmosfære.

For enden af langbordet sidder Lars AP, stifter af bevægelsen Fucking Flink og forfatter til halvanden håndfuld bøger. Han skriver på sin næste bog, en historie om en 23-årig supermarkedsassistent, der viser sig at være en flink superhelt. Lars sætter rammen for SAMMENSKRIVNINGER, og vil bruge koncentrationen om langbordet som skub til at få sin bog færdig.

Det koster 95 kroner at deltage og så får du en kop kaffe med i prisen.

Medbring egen computer eller notesbog. Vi starter kl. 10 og kræver ro og koncentration, så kom gerne et par minutter før, så vi sikrer ro om bordet. Har du spørgsmål, så skriv til lap@fflink.dk. Billetten købes her: 12 august - 19 august - 26 august - 2 september - 16 september - 23 september - 30 september - 7 oktober - 21 oktober - 28 oktober - 4 november - 11 november - 18 november - 25 november- 2 december - 9 december - 16 december - 6 januar - 13 januar - 20 januar - 27 januar.

Se begivenhed →
Signering med Deborah Levy
nov.
25.

Signering med Deborah Levy

Endnu en af vores absolutte yndlingsforfattere gæster os i Tranquebar mandag d. 25. november klokken 12, hvor du kan få signeret ikke blot hendes nyeste bog, “Skeens placering”, men også hendes andre udgivelser, som vi naturligvis har på hylderne.

Det bliver en kort visit, så kom i god tid, hvis du vil sikre dig et signeret eksemplar.

Har du ikke mulighed for at komme, så skriv endelig til os på mail@tranquebar.net for at bestille et signeret eksemplar af en af Deborah Levys bøger.

Se begivenhed →
Fredagsbar med Eva Tind
nov.
22.

Fredagsbar med Eva Tind

Vi afslutter årets arrangementssæson med en af vores absolutte favoritforfattere på hjørnet; Eva Tind. Hun vil fortælle om arbejdet med sin nyeste bog “Min Kim”, der udkom i oktober.

Romanen handler om de to piger, Eva og Gull-Mai, der adopteres til Danmark i midten af halvfjerdserne, og vokser op som pennevenner. De mister efterhånden kontakten til hinanden, og genetablerer den først tredive år senere, hvor Gull-Mai åbner op om sin voldsomt svære opvækst over for Eva. Hvad sker der egentlig med et barn, når det bliver adskilt fra sin familie og sat ind i en ny? Når fortællingen om ens liv pludselig bryder sammen og for evigt ændres? Og hvordan tager man sin egen identitet og historie tilbage?

Samtalen er gratis, og starter klokken 16.30. Baren har åben og Min Kim kan købes med en signatur på dagen.

 

Foto: Natascha Rydvald

 

 

Se begivenhed →
Peter Poulsen in memoriam
nov.
21.

Peter Poulsen in memoriam

I august gik Peter Poulsen, en af landets helt store digtere, bort. Han nåede imidlertid inden sin død at sætte sidste punktum i en ny digtsamling, som nu udkommer på Lindhardt og Ringhof under titlen Opslugt af livet.

På udgivelsesdagen d. 21. november mødes vi for at fejre Peter Poulsens indholdsrige og indflydelsesrige forfatterskab, med musik og oplæsninger fra tre af Poulsens kollegaer: Marianne Larsen, Sten Kaalø og Niels Hav.

Der bliver mulighed for at købe bogen, og i tillæg til, at forlaget giver et lille glas, holder vi baren åben en time ekstra.

 

Det er fra klokken 17.00 - 19.00 og Arrangementet er gratis.

Foto: Berit Hvassum

Se begivenhed →
Livet på landet - Thomas Boberg og Stine Ellerbæk
nov.
20.

Livet på landet - Thomas Boberg og Stine Ellerbæk

Boghandlen i byen kigger ud: Tranquebar får den 20. november besøg af to aktuelle forfattere, til en samtale om et af efterårets helt store litterære temaer: Livet på landet.

Vi har inviteret Thomas Boberg, der vil fortælle om sin nye roman Insula. Den handler om en familie, der flytter til en dansk ø, med et ønske om at indgå i et forpligtende og dynamisk fællesskab, hvor familiens søn kan få en tryg og fri barndom. Integrationen i dette samfund bliver imidlertid sværere end forventet, og sprækkerne ind til tidligere tiders hierarki og magtudøvelse på øen toner langsomt frem.

Boberg får selskab på scenen af Stine Ellerbæk, der debuterede i september med romanen En skov at fare vild i. Romanen handler om en børnefamilie, der flytter fra Frederiksberg til Thy i et forsøg på at sænke farten. Men er lilleskole, svampejagt og landsbyfællesskab nødvendigvis nok til, at livet pludselig giver mening?

Samtalen vil begå sig på problematikkerne knyttet til byboeres ”migration” til provinserne. Hvad får urbane mennesker til at flytte ud på landet? Hvilke sociale og psykologiske konflikter kan det føre med sig? Og hvorfor overhovedet denne ”migration”?

Samtalen mellem de to forfattere bliver modereret af Kamilla Löfström, kritiker og anmelder på Dagbladet Information.

Dørene åbner kl 18.30 og foredraget starter kl 19.00

Billetten koster 60 og kan købes her.

Se begivenhed →
Natur i litteraturen med Rasmus Ejrnæs og Siri Ranva Hjelm Jacobsen
nov.
19.

Natur i litteraturen med Rasmus Ejrnæs og Siri Ranva Hjelm Jacobsen

Tirsdag d. 19. November kl. 18.30 åbner vi dørene til en aften i naturen og litteraturens tegn. Vi har inviteret Rasmus Ejrnæs, professor i biodiversitet, og Siri Ranva Hjelm Jacobsen, skønlitterær forfatter, til at undersøge hvordan de to elementer hænger sammen. Samtalen vil tage udgangspunkt i Jacobsens to bøger; Dafnesyndromet og Havbrevene, der begge undersøger livet fra et ikke-menneskeligt perspektiv, samt Ejrnæs’ essay Månerude og tænkepause Natur, der formidler viden om den ydre vilde natur og reflekterer over sammenhænge med vores indre natur.

Hvordan spiller vores fortællinger en rolle for vores syn på, og relation til, naturen? Kan vi gennem litteraturen undslippe vores egen iboende naturfremmedhed og komme naturen nærmere?

Forlægger Andreas Harbsmeier vil moderere aftenens samtale. Han driver forlaget A Mock Book, der udgiver litteratur med fokus på planetariske omvæltninger, hvor mennesket sættes ud af centrum for en stund.

Billetterne koster 70 kr. og kan købes her.

Se begivenhed →
Reception Havskum af Nana Arbøl
nov.
16.

Reception Havskum af Nana Arbøl

"HAVSKUM" er en kærlighedsfortælling i poesi og prosa, om to mennesker, der flyder ind i hinandens strømninger og nervebaner. Om forelskelsen, havet og forlis, og om hvordan et jeg, pludselig kan stå som et genskær af sig selv og være ude af stand til at nå et du.

Nanna Lundgaard Arbøl, (f. 1989.), er bosat i København. Hendes tekstunivers er et forsødet indblik i de rå følelser, der med sine Disney- og eventyrsreferencer ofte skildrer den moderne kvindes kamp fra ung pige til kvinde, som en underspillet indre konflikt.

Dørene er åbne for alle. Forlaget giver et lille glas, og der vil være en kort oplæsning og mulighed for at købe et signeret eksemplar af bogen.

Se begivenhed →
Reception: Er mit liv bæredygtigt
nov.
11.

Reception: Er mit liv bæredygtigt

Hvilken forskel gør det at være veganer eller altspisende? At skifte gasfyret ud med en varmepumpe? At tage toget fremfor at flyve? At bytte benzinbilen ud med en elbil? Eller bare at tage cyklen?

Hver dag står vi over for valg, som påvirker vores planet. Men vi mangler objektive data for at forstå og sammenligne de egentlige konsekvenser af vores handlinger.

I Er mit liv bæredygtigt? analyserer Morten O.A. Sommer, professor ved Danmarks Tekniske Universitet, 24 hverdagshandlinger og deres effekter på 6 planetære grænser. Analyserne gør det muligt at sammenligne miljøpåvirkninger på tværs af transport, bolig, forbrug og mad.

På denne eftermiddag, dagen før udgivelsen, mødes Morten i en samtale med Signe Wenneberg om bogens tilblivelse og temaer.

Det er gratis og der vil være et glas bobler til de første heldige.

Se begivenhed →
Skriveworkshop: Har du en bog i maven? Eller har du mange skriveopgaver?
nov.
4.
til 6. nov.

Skriveworkshop: Har du en bog i maven? Eller har du mange skriveopgaver?

Så er "The Inner Flow Writing Method" måske noget for dig?

Igennem The Inner Flow Writing Method arbejder vi på at finde dybere ind til din autentiske skrivestemme samt finde dit optimale kreative skriveflow. Det er en kreativ psykologisk metode, der bl.a. dealer med din indre kritiske stemme, der let kan sabotere både skriveflow, tekstkvalitet og den grundlæggende tone i teksten.

Underviser er Signe Rosenweis, der er uddannet filminstruktør og efteruddannet manuskriptforfatter. Hun har arbejdet professionelt med kreativt arbejde i filmbranchen i over 20 år og underviser bl.a. i “The Inner Flow Writing Method” på Den Danske Filmskole.

The Inner Flow Writing Method d. 4.-5.-6. nov. alle aftner kl. 17.30-22.30

For mere info klik her:

Billetten til de tre dages workshop koster 3600 kroner og kan købes her

Se begivenhed →
USA Aften med David Trads og Matias Seidelin
okt.
30.

USA Aften med David Trads og Matias Seidelin

Et par dage inden amerikanerne går til stemmeurnerne, inviterer vi til en aften, hvor vi kigger lidt nærmere på USA's lidt for spændene politiske situation. både nationalt og internationalt.

For mange danskere ligner det måske, at USA’s demokrati er i frit fald. Under Trumps tid i Det Hvide Hus formåede han at forstærke polariseringerne i befolkningen og skabe mistillid til både de statslige institutioner og medierne. Han formåede derudover at overbevise mange af sine vælgere om, at Demokraterne havde ”stjålet” valget i 2020.

Men hvordan ser USA enligt ud fra den amerikanske højrefløjs side? Er det vi er vidne til, en krise eller en potentiel revolution? Hvad sker der, hvis Harris vinder? Vil Trump acceptere det? Er USA klar til at få en kvindelig præsident? Og hvad betyder det hele for os europæere?

 Der er mange ting at pakke ud og til at hjælpe os, får vi besøg af journalist og forfatter David Trads, der er aktuel med bogen I tyrannernes tid. David kommer til at dele scenen med Jyllands Postens tidligere og netop hjemvendte USA-korrespondent Matias Seidelin, der ligeledes er aktuel med bogen Game over there.

Dørene åbner kl 18.30 og samtalen starter kl 19.00

Billetten koster 100 kroner og kan købes her.

 

Se begivenhed →
UDSOLGT - Patriot: Kim Hundevadt og Mathilde Kimer til en samtale om Navalnyj
okt.
29.

UDSOLGT - Patriot: Kim Hundevadt og Mathilde Kimer til en samtale om Navalnyj

Den 16. februar 2023 døde den russiske oppositionspolitiker Aleksej Navalnyj, der i årene op til sin død, sad fængslet for såkaldte ekstremistiske handlinger. Ifølge det russiske fængselsvæsen døde Navalnyj efter at have at mistet bevidstheden på en spadsertur. En forklaring, der hurtigt blev kritiseret af blandt andre den amerikanske udenrigsminister Antony Blinken. For hvor belejligt var vel ikke Navalnyjs død for Ruslands præsident Vladimir Putin?

Kort efter Navalnyj første gang blev forgiftet i 2020, begyndte han at skrive sin livsfortælling ned. Han skrev om sin barndom og ungdom, de første erfaringer med aktivisme, sit ægteskab og sin familie. Vigtigst af alt uddybede han sit engagement og forpligtelse for kampen for et russisk demokrati. En kamp mod en global supermagt, der var stålsat på at bringe ham til tavshed. Nu er det blevet til bogen ”Patriot”. Det er en beretning om hans politiske karriere og de mange forsøg på at slå ham og dem, der stod ham nærmest, ihjel.

I forbindelse med udgivelsen af inviterer vi til en aften, hvor bogens danske redaktør Kim Hundevadt mødes med DR’s udenrigskorrespondent Matilde Kimer og taler om Navalnyjs liv og politiske virke, om bogens indhold og tilblivelse, og om det klima som bogen er opstået i, nemlig den russiske politik. Samtalen bliver modereret af Føljetons Europaredaktør Emma Louise Stenholm.

Dørene åbner klokken 18.30 og samtalen starter kl. 19. Der er mulighed for at købe kolde drikke og ikke mindst selve bogen: Aleksej Navalnyjs Patriot.
Billetter koster 100 kroner stykket og kan købes HER

Se begivenhed →
Udgivelsesreception: Vores Vilde Liv
okt.
24.

Udgivelsesreception: Vores Vilde Liv

Torsdag den 24 oktober får vi glædeligt besøg af to af Tranquebars gode venner, nemlig Helle og Uri Løvenvild Golman. De to eventyrere, fotografer og naturforkæmpere udgiver på dagen deres nye bog: Vores vilde liv - med kærligheden som kompas.

Den 16. december 2017 blev Uri Golman overfaldet på et marked i Gabon og stukket 10 gange med en 40 cm lang kniv. Kvinden i hans liv, Helle Løvevild Golman, kastede sig over overfaldsmanden, og sammen fik de stoppet ham. Uri mistede 4,5 liter blod og døde på hospitalet dagen efter, men blev heldigvis bragt tilbage til livet. 

I denne bog fortæller Helle og Uri med afsæt i den voldsomme historie om deres arbejde for verdens natur gennem en lang række ekspeditioner på alle kontinenter med kameraet rettet mod sjældne og truede dyr. Om pludselige overraskelser og farlige situationer. Om kærligheden. Og om kampen for at vende tilbage til livet – der aldrig bliver det samme, men leves fuldt ud. 

Helle og Uri inviterer til udgivelsesreception fra kl. 16.00-19.00. Kom forbi og hør mere om bogen og køb et eksemplar. Mon ikke man kan være heldig at få en signering med i købet :) 

Se begivenhed →
Mette Holm live fra Japan
okt.
18.

Mette Holm live fra Japan

Fredag den 18. oktober prøver vi noget nyt. Vi får besøg fra Japan, men ikke fysisk i butikken. I forbindelse med udgivelsen af Haruki Murakami’s nyeste bog ‘Byen og dens usikre mur’ , gæster oversætter Mette Holm os på en liveforbindelse fra Japan.

Mette Holm, der står bag oversættelserne af tæt på alle Murakamis værker, vil fortælle om arbejdet med oversættelsen af det nyeste værk. Vi forsøger at gøre det muligt at stille spørgsmål til Mette efter hendes korte foredrag.

Arrangementet foregår i åbningstiden og det er gratis at kigge ind og lytte med.

Byen og dens usikre mur udkommer torsdag den 17. oktober og det vil være muligt at købe både den og andre af Mettes oversættelser af Murakami.

Se begivenhed →
Workshop: Skriv din egen ekspertbog
okt.
15.

Workshop: Skriv din egen ekspertbog

Denne workshop er skabt til dig, der allerede har etableret din position som ekspert inden for dit felt og er klar til at cementere din autoritet yderligere gennem en bog. Du er topmotiveret, men mangler viden om processen og en effektiv plan, der gør skriveprocessen mere strømlinet og målrettet. 

Vi dykker ned i, hvad der adskiller din ekspertise fra andre, og hvordan du strategisk opbygger din bog, så den både understøtter din forretningsmodel og skaber den ønskede effekt hos læserne. Derefter arbejder målrettet med at omsætte din viden og erfaring til en skarp og fokuseret bogstruktur, så du ikke farer vild i din skriveproces og bruger unødvendigt lang tid på dit manuskript. 

Malene Bendtsen fra Publishing Rebel fører med sikker hånd deltagerne frem mod en strategisk stærk plan for skrivearbejdet. Hun har været i bogbranchen i 10 år og er selv forfatter til tre fagbøger. 

Det koster 250 kroner at deltage og så får du en kop kaffe og Malenes seneste bog “How to become a nonfiction author” med i prisen.

 Medbring egen computer og en stak Post-It. Kom gerne et par minutter før, så vi kommer igang til tiden. Har du spørgsmål, så skriv til mb@publishing-rebel.com.

Billetten købes her: 

Se begivenhed →
Kulturnatten - Med Erlend Loe og Kaspar Colling
okt.
11.

Kulturnatten - Med Erlend Loe og Kaspar Colling

Som boghandel er Kulturnatten et af årets højdepunkter. Vi får lov at holde åbent helt til midnat og der er fredagsstemning fra vi åbner til vi lukker.

I år har vi inviteret den norske forfatter Erlend Loe til København. Bag kassen har vi været igennem det meste af Loe’s forfatterskab og i butikken er det oftest en bog af Erlend, anbefalingen lander på, når vi skal finde en sjov bog . Erlend mødes i arrangementets forbindelse med den danske stjerneforfatter, der også formår at skrive så læseren klukker med, nemlig Kaspar Colling.

Det bliver til en samtale om humor i litteraturen og de to forfatterskaber modereret af litteraturhistoriker og skribent hos Atlas; Rebekka Bundgaard.

Før og efter samtalen er baren åben, der vil der være DJ’s, store smil og fyldte bogreoler helt indtil kl 00.00.

Arrangementet er gratis men kræver kulturpas. Når vi maksimum kapaciteten må dørene lukkes. Så vil du være helt sikker på at få plads til samtalen, så kom i god tid :)

Erlend, Kaspar og Rebekka går på scenen klokken 20.00.

 

Se begivenhed →
UDSOLGT - Pengene eller Livet - Samtale med Mikkel Wold og Jesper Jespersen
sep.
25.

UDSOLGT - Pengene eller Livet - Samtale med Mikkel Wold og Jesper Jespersen

I slutningen af september får vi glædeligt besøg af en vores yndlingsnaboer, nemlig Mikkel Wold, præst i Marmorkirken. Mikkel har begået en ny bog med titlen ”Pengene eller livet” (udkommer 17 september) og det er netop den vi den 25. september skal høre mere om.

Pengene eller livet er en bog om dødssynden, der blev til en dyd – om hvordan grådighed og de frie markedskræfter blev styrende principper i vores samfund. Om hvordan nihilismen blev salonfæhig og et brutalt menneskesyn voksede frem. Om en kapitalisme, der fik for meget magt. Bogen er dog også en insisteren på muligheden af et andet samfund – et samfund, der med et bagtæppe af historisk indsigt skaber rum for etisk tanke og handling.

Professor i økonomi på RUC Jesper Jespersen gæster på aftenen også samtalen for at vende bogen og dens temaer yderligere. 

Dørene åbner klokken 18.30 og samtalen starter kl 19.00.

Billetten koster 80 kroner og kan købes her.

Se begivenhed →
Tech & Trivsel: Samtale mellem Imran Rashid, Bent Meier, Aida Bikic og Jan Trzaskowski.
sep.
10.

Tech & Trivsel: Samtale mellem Imran Rashid, Bent Meier, Aida Bikic og Jan Trzaskowski.

Vi inviterer til en debataften med medlemmer fra netværket Tech & Trivsel. Et netværk af 14 forskere, eksperter og praktikere indenfor en bred vifte af fagligheder. Netværket har haft stort held med at sætte dagsordenen for teknologirelaterede trivselsproblemer, siden netværket blev stiftet for ca. halvandet år siden.

På denne aften er en håndfuld af netværkets medlemmer hver især blevet bedt om at holde et oplæg på 20 minutter om det, der optager dem mest. Selvom debatten om skærme og risici forbundet med digitalt overforbrug har fået meget eksponering i medierne, er der oversete dimensioner af den som fortjener at bliver både formidlet og diskuteret.  

Både ny forskning, nye nicheproblematikker og nye ukendte spørgsmål. Det kan også være temaer og nuanceringer som medlemmer hver især er lidt usikre på: Er de relevante, hvilke konsekvenser kan de få, og hvordan skal de fortolkes? 

Der lægges op til debat og sparring om oversete temaer og problematikker som overdøves af en tid til tider unuanceret skærmdebat. 

Dørene åbner kl. 18.30 og samtalen starter kl 19.00

Billetten koster 50 kroner og kan købes her

Se begivenhed →
Biodiversitets-besøg fra Sydafrika
maj
28.

Biodiversitets-besøg fra Sydafrika

Vi runder, tirsdag den 28 maj, foråret af med et besøg fra Sydafrika. Forfatter, filmskaber og journalist Adam Welz slår vejen forbi Tranquebar til en snak om sin bog ”The End Of Eden”. En bog der dykker ned i den sjette masseuddøen, jordkloden i skrivende stund befinder sig i. Adam dykker ned i flere økosystemer og viser, hvordan biodiversitetskrisen er et globalt fænomen, der også påvirkes af klimakrisen. For eksempel hvordan tidlig klækning af insekter i Sibirien, kan medføre enorme nedgange i vadefuglsbestande i Mauretanien. Derudover dykker bogen også ned i flere andre økosystemer og fortæller blandt andet om elge i Maine, geparder i Namibia og papegøjer i Puerto Rico.

Til at folde bogens temaer ud og komme tættere på både tilblivelsen og forskningen bag bogen har vi inviteret biodiversitets-stjernen Alexander Holm. Udover at være biolog med speciale i naturbeskyttelse, er Alexander også podcastvært, debattør og foredragsholder.

Arrangementet er gratis og starter kl 17.00. Der kan ikke reserveres plads, så det anbefales at komme i god tid, hvis man vil være helt sikker på at komme ind.

Obs* samtalen foregår på engelsk.

 

Se begivenhed →
Christian Hjortkjær - 'Skamfuld'
maj
17.

Christian Hjortkjær - 'Skamfuld'

Fredag den 17 maj får vi besøg af forfatter, teolog og foredragsholder Christian Hjortkjær. Her på hjørnet føler vi os utroligt heldige. Christians bog Utilstrækkelig var en del af vores folkelige pensum sidste forår og Christian hjalp os ligeså med at anbefale en bog til vores efterårskampagne Vildreden. Vi er mildest talt superfans. Nu er Christian klar igen med bogen Skamfuld og det er den vi skal høre om.

Skammen er uventet vendt tilbage. De unge 68’ere kastede den bort og forbød den. Vi er fri af skam, sagde de. Men i dag rammer skammen ungdommen som en boomerang lige i ansigtet. De skammer sig, selvom de ikke må. De er ikke bange for, at de har gjort noget forkert, men for at blive afsløret. At masken falder. At de mister kontrollen i det afgørende øjeblik, så det viser sig, at de ikke har styr på deres liv.

Men dybt neden under klimaskam, fatshaming og den nye moral ligger den eksistentielle skam, som alle kan blive ramt af: angsten for at det en dag bliver afsløret, at du grundlæggende ikke er værd at elske. Det er den skam, vi deler på tværs af generationer som et sårbart, eksistentielt grundvilkår. Og det er måske i virkeligheden den, vi skal i kontakt med for at genfinde det sunde midtpunkt mellem skamløshed og skamfuldhed.

Arrangementet er gratis, men kom i god tid, hvis du vil være sikker på at få en plads.

Se begivenhed →
UDSOLGT - Kig Op - Hvordan skærmen kom imellem os og hvordan vi tager kontrollen tilbage
maj
2.

UDSOLGT - Kig Op - Hvordan skærmen kom imellem os og hvordan vi tager kontrollen tilbage

Kom til bog-debat i Tranquebar med journalist og forfatter Jakob Sorgenfri Kjær og professor i kommunikation og digital transformation Mikkel Flyverbom. 

'Kig Op' er navnet på journalist Jakob Sorgenfri Kjærs debutbog om skærmen og skærmforbrug. Mennesket er blevet forandret af den digitale revolution, og mange af os føler, at telefonen slavebinder os. Jakob udforsker i Kig Op, hvordan teknologien har påvirket mennesket og samfundet: Vores forhold til hinanden, til vores børn, partner, os selv og vores sind. Undervejs præsenteres læseren for stribevis af tankevækkende studier og detaljer om mennesket og det digitale liv, vi fik. Personlige beretninger blandes med den nyeste viden fra hjerneforskere, psykologer, sociologer, dataloger, antropologer og historikere.

Til arrangementet vil I også møde Professor Mikkel Flyverbom, der udover at være ekspert i kommunikation og digital transformation, både er en del af regeringens dataetiske råd, bestyrelsesmedlem i Børns Vilkår og forperson i regeringens Techgigant-ekspertgruppe.

Billetten koster 50 kroner og bogen kan til arrangementet købes til en god pris. Der kan købes en kold øl eller et glas vin under arrangementet.

Arrangementet er udsolgt.

Se begivenhed →
Landbrugets omstilling – hvad skal der gøres?
apr.
29.

Landbrugets omstilling – hvad skal der gøres?

I august 2023 udkom Journalist Rasmus Hage Dallands bog Jordbundet. Med udgangspunkt i den sidste bonde fra sin egen slægt, rejser Rasmus rundt til forskellige typer landbrug, og tegner et billede af, hvordan landmændene selv opfatter de udfordringer og løsninger, forvaltningen af jorden byder dem. Dyrkningen af jorden er fjernere for flere danskere end nogensinde før, men landbruget har stadig dybe rødder i vores spisevaner, landskaber og slægtshistorier. Derudover kan bevægelser på landet forme vores politiske system, identitet og naturforståelse. Så hvordan vil de kommende bevægelser i landbruget forandre os, og hvordan imødekommer landmændene bedst en omstilling af landbruget? For at finde svar på dette, har vi udover Rasmus, inviteret Thomas Harttung og Sandra Villumsen til en samtale om konkrete handlinger.

Thomas Harttung er økologisk landmand på Barritskov ved Vejle Fjord. Dertil har han stiftet Årstiderne (+ Banegården, Kølsters, Planetary Impact Ventures med mere) og er en stor fortaler for et mere bæredygtigt landbrug.

Sandra Villumsen er en del af det regenerative producentfællesskab Farendløse Mosteri ved Ringsted. Hun har derudover stiftet den regenerative jordbrugsskole, hvor elever får en indførsel i nænsomme dyrkningsmetoder og iværksætter-værktøjer, der muliggør opstart af egne regenerative jordbrug.

 Dørene åbner kl 18.30, og samtalen starter kl 19.00. Der er kolde øl, og hylderne vil være godt fyldt op med klima, natur og landbrugslitteratur. Billetten koster 50 kroner og kan købes her.

Se begivenhed →
Tranquebar og RÆSON - Foredrag om valg i USA
apr.
4.

Tranquebar og RÆSON - Foredrag om valg i USA

USA er på vej mod endnu et højdramatisk præsidentvalg, efter 10 år der igen og igen har overrasket både verden og amerikanerne selv. Hvordan står de to partier – og de tilbageværende kandidater – forud for det, der tegner til at blive en endog meget brutal valgkamp?

Tranquebar og RÆSON har lanceret et nyt samarbejde, og inviterer denne eftermiddag bl.a. professor Niels Bjerre-Poulsen, en af forfatterne bag RÆSON-bogen “Verdens Magter”, til at fortælle om det amerikanske præsidentvalg. Efter oplægget vil der være god tid til spørgsmål fra salen.

Arrangementet er gratis, men der er begrænsede pladser. Der kan ikke reserveres plads.

Se begivenhed →
En aften i digtenes tegn - Verdens Poesidag i Tranquebar
mar.
21.

En aften i digtenes tegn - Verdens Poesidag i Tranquebar

Som I allerede har hørt os råbe op om, befinder vi os i en tid præget af teknologisk acceleration og uro.

Poesien dog, kan som få andre ting på samme tid beskrive verdens tilstand og tilbyde et frirum, hvor ordene kan skabe nye erfaringer og oplevelser for os.

Derfor inviterer Tranquebar til en stor fejring af poesien, og alt hvad den kan. Vi lægger her hus til seks oplæsninger fra seks meget forskelligartede og interessante danske poeter, der hver især kan noget helt unikt med sproget.

Der er kolde øl i baren og der vil blive mulighed for at købe forfatternes bøger – i aftenens anledning endda med en signatur i.

Billetten koster 50 kroner og kan købes her.

Se begivenhed →
Kvindernes kampdag i Tranquebar - Samtale med Tina Frank og Julie Sten-Knudsen
mar.
8.

Kvindernes kampdag i Tranquebar - Samtale med Tina Frank og Julie Sten-Knudsen

Hvad vil det sige, som kvinde at være bevidst om sig selv og sit sprog i en verden, der er defineret af og favoriserer et maskulint narrativ? Hvordan påvirker de eksisterende kulturelle referencer vores kønnede ageren i verden? Er en anden verden mulig, hvor kvinder kan indgå i kulturen på lige præmisser som mænd?

På Kvindernes Internationale Kampdag mødes to bog-aktuelle forfattere i Tranquebar til en samtale om, betingelserne for kvinders liv og kunstneriske virke i en verden, som igennem internaliserede kulturelle koder og referencer, skubber kvinder væk fra sig selv.

Julie Sten-Knudsen (f. 1984) er digter, essayist, og aktuel med essaysamlingen ´Sang for brummere´, hvor der reflekteres over blandt andet muligheden for et opgør med den mandlige kunst- og litteraturhistorie. Hendes øvrige forfatterskab er ligeledes præget af en refleksion over, hvordan man definerer sig selv, samtidig med, at man defineres af verden omkring sig.

 Tina Frank (f. 1981) er aktuel med romanen ‘Jeg er hende’, der udkommer på forlaget Rebel With a Cause på Kvindernes Internationale Kampdag den 8. marts. Det er en autofiktiv fortælling om internaliseret misogyni, voldtægtskultur og om at performe sit køn i en sådan grad, at man ikke længere kan genkende sig selv. Det er et skrig af en bog om at være kvinde og mor til døtre.

Arrangementet er gratis, og foregår fra klokken 17 til klokken 18. Der kan ikke reserveres plads.

Se begivenhed →
Tranquebar og RÆSON - Foredrag om Kina og Rusland
mar.
5.

Tranquebar og RÆSON - Foredrag om Kina og Rusland

I marts går Rusland til valg, mere end to år efter invasionen af Ukraine. Men hvordan har Rusland forandret sig siden krigens start – og hvad foregår der egentlig i Moskva?

 I Kina står regeringen overfor en lang række af udfordringer – herunder et både globalt og regionalt magtspil, ikke mindst når det gælder: Taiwan. Hvordan ser Xi Jinping på fremtiden for Kina – indenrigs- og udenrigspolitisk? Tranquebar og RÆSON lancerer et nyt samarbejde, når to af forfatterne bag RÆSON-bogen “Verdens Magter” fortæller om henholdsvis Rusland, der går til valg 10 dage senere og Kina. Efter oplæggene vil der være god tid til spørgsmål fra salen.

 Arrangementet er gratis, men der er begrænsede pladser. Der kan ikke reserveres plads.

 

Se begivenhed →
BATAILLE, EKSISTENSEN OG ØKOLOGIEN 
jan.
15.

BATAILLE, EKSISTENSEN OG ØKOLOGIEN 

For ganske nylig udkom den franske tænker Georges Batailles ‘Den forbandende del (et uddrag) & Himmelske legemer’ på forlaget Mindspace. Det markerer vi med to korte foredrag (20 min hver), der sætter fokus på Batailles filosofi og sætter den i kontekst. Efterfølgende vil der være plads til spørgsmål, kommentarer og samtale med foredragholderne.

Arrangementet er gratis. Cafeen lukker klokken 17.15, så man skal købe proviant, inden foredraget begynder klokken 17.30. Boghandlen er åben under arrangementet, og der gives 10% på den aktuelle bog ved køb.

Se begivenhed →
GJØA TRAVEL REJSEFOREDRAG OM ANDALUSIEN
nov.
16.

GJØA TRAVEL REJSEFOREDRAG OM ANDALUSIEN

På dette Gjøa Travel rejseforedrag på Café Tranquebar i København, vil forfatter og digter Thomas Boberg deltage, og fortælle om den temarejse til Andalusien vi har udviklet i fællesskab - en temarejse hvor vandring, natur og kultur går op i en højere enhed.

Klaus Nordvig & Gianni Nancesi vil desuden berette om en bred vifte af de mange andre spændende Gjøa Travel vandre- og cykelrejser – læs mere på www.gjoa.dk

Du kan læse mere om temarejsen til Andalusien her

Deltagelse til rejseforedraget er gratis, men tilmelding nødvendig på info@gjoa.dk 

Se begivenhed →
KRITISK DEBAT OM LANDBRUGET
nov.
13.

KRITISK DEBAT OM LANDBRUGET

’Det blinde øje’ af Mathilde Walter Clark er ikke alene en bog om mink, men også en refleksion over hvordan vi driver vores landbrug i Danmark. En kritisk roman, hvor forfatteren overvejer, om opdræt af forbrugsdyr overhovedet er etisk forsvarligt. Temaer vi gerne vil uddybe i Tranquebar. Derfor har vi inviteret forfatteren og Rasmus Willig, sociolog, kritiker og forstander for Suhrs Højskole til en samtale i boghandlen om romanen, landbruget og fremtidens produktionsmuligheder i nutidens politiske kontekst. Det foregår den 13.11.2023 klokken 19 – 20.30.

’Det blinde øje’ købes her, i boghandlen og det er også muligt at få en personlig hilsen i bogen til arrangementet.

Pris 50.-

Billetter købes på Billetto

Se begivenhed →
OM UNGDOMMENS VILDFARELSE OG MORMORS OMFAVNELSE
nov.
9.

OM UNGDOMMENS VILDFARELSE OG MORMORS OMFAVNELSE

Hver femte unge har ondt i sjælen. I Tranquebar boghandel har forsøgt at skabe opmærksomhed omkring problemet gennem vores annoncer i landets store aviser, og så har vi spurgt fem kloge mennesker om at kuratere bøger, der måske kan lindre, perspektivere eller forbedre livet, når man er ung. Bøgerne står til indkøbspris på hylderne i Tranquebar. To af de fem kuratorer kommer den 9. november klokken 19 i Tranquebar, hvor de vil tale om, hvorfor det er så let at fare vild som ung, og hvor man kan søge hen for at finde ubetinget omfavnelse og kærlighed. Vi kan afsløre at vores moderator vil bringe mormor på banen. Ikke bare din og min mormor, men også den mormor, der måske i virkeligheden omfavner os alle, og som vi bare mangler at få øje på.
Til stede vil være moderator Bjørn Bredal, forfatter til den nyligt udkommet ’Du er bestået’ og forstander for Johan Borups højskole, John Toldsted, lærer på Det Frie Gymnasium i København og Solveig Roepstorff, psykolog, relationel biologisk traumeterapeut og forfatter bag bogen ’Klimapsykologi’.

Solveig Roepstorff har anbefalet ’Sauna’ af Mads Ananda Lodahl og John Toldsted’ Det første menneske’ af Albert Camus i Vildredens bogpakke.

Bøgerne kan købes her, i boghandlen og det er også muligt at få en personlig hilsen i bøgerne til arrangementet.

Pris 50.-
Billetter købes på Billetto

Der er mulighed for at købe lette forfriskninger i boghandlens bar.

Se begivenhed →
KIRSTEN THORUP OM ‘MØRKET BAG DIG’.
nov.
7.

KIRSTEN THORUP OM ‘MØRKET BAG DIG’.

Mød Kirsten Thorup i Tranquebar. Hun fortæller om sin nye roman ”Mørket bag dig” i et interview med Torben Madsen.
Romanen er en selvstændig fortsættelse af ”Indtil vanvid indtil døden”.

Arrangementet er fra 19 - 21. En times interview, derefter spørgsmål og signering.

Der er mulighed for at købe forfriskninger i baren.

Entré kr. 50,-. Køb her på Billetto eller i Tranquebar

Køb bogen her

Se begivenhed →